Unbound virtual reality

0

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

VR Games
© PlayStation

De 8 beste VR Games in 2017

Je VR Headset is stapeldol op deze onderstaande games

2017 is het jaar dat we een aantal game developers de stap zullen zien maken naar VR game development. Dit zal er ongetwijfeld voor gaan zorgen dat er een aantal titels met vette budgetten op de markt gebracht gaan worden voor virtual reality.

Het volledig potentieel van de interactiviteit en de gameplay mogelijkheden van VR zijn nog amper onderzocht en worden amper gebruikt door de game ontwikkelaars.

2017 wordt ook het jaar waarin nieuwe controllers, zoals die van de Oculus worden gekoppeld aan VR. De controllers die feitelijk 2 ringen zijn, elk aan een hand met knoppen op logisch plekken, zorgen ervoor dat je een trekker kunt overhalen of een virtual knop kunt indrukken of een duim de lucht in kunt steken.

Met als deze nieuwe technologie laten we kijken naar de VR games waar we het meest naar uit kunnen kijken in 2017.

1. Arktika

Ontwikkelaar 4A Games, bekend van de Metro games, werkt op dit moment aan Arktika.1 voor de Oculus Rift. De game moet zelfs gespeeld worden met de nieuwe Oculus Touch controllers. De game speelt zich 100 jaar in de toekomst af, waarbij de wereld is getroffen door een nieuwe ijstijd en jij moet zien te overleven tussen ongure types en gigantische robots. Heel vet is dat er bijzondere wapens inzitten, waarmee je bijvoorbeeld om de hoek kunt schieten. Dit moet haast wel spectaculair zijn in VR!

2. Robo Recall

Epic Games werkt op het moment aan Robo Recall voor de Oculus Rift en de Oculus Touch controllers. Robo Recall speelt zich af in de toekomst, waarbij we gebruik kunnen maken van robots om ons leven een stuk gemakkelijker te maken. Een bekend concept en ja, uiteraard gaat dit gruwelijk fout en gaan de robots een eigen leven leiden. De manier waarop je omgaat met de losgeslagen robots is dan wel weer origineel, want je moet ze allemaal zonder pardon op de bruutste manier neerblaffen met je wapens. Gelukkig lijken de robots er ook lol in te hebben.

3. Essence

Deze door crowd funding gefinancieerde game is al erg dicht bij de release, maar wordt steeds uitgesteld. Volgens de website van de gamemakers staat hij maart 2017 op Steam. De game heeft veel weg van de mytische en epische avonturen zoals de Last Guardian, Myst en zelfs Fable. Je zult in deze game veel tijd doorbrengen met het rondkijken naar de geweldige omgeving. Het verhaal zal je door een aantal raadsels leiden waardoor je een vergeten verleden moet zien te ontrafelen. Het heeft geen heel bijzonder plot, maar de uitzichten en de schoonheid van de omhgeving is gewoonweg indrukwekkend en zeer zeker de moeite van het spelen waard.

4. Fallout 4

Bethesda brengt dit jaar Fallout 4 uit op je ​​kleine stereoscopische,-gezichtgemonteerde scherm in jouw buurt :-). Maar het kan nog even duren, want momenteel gaat al hun aandacht uit naar het release van Elder Scrolls 6. Het Fallout universum is gigantisch en niet echt geschikt om in VR door heen te wandelen, daarom wordt het oversteken over grote afstanden gedaan door teleportatie. Volgens Bethesda voorkomt men daardoor misselijkheid. Tot dusver is de demo ontvangen met lauwe beoordelingen, maar het was nog een vroege tech demo en men verwacht dat de volgende update nog veel in petto heeft. Het is duidelijk dat de release nu wordt uitgesteld om er voor te zorgen dat de game alle verwachtingen gaat overtreffen.

5. Star Trek: Bridge Crew

De Main Bridge van de U.S.S. Enterprise is waarschijnlijk een van de meest herkenbare plaatsen in het sciencefictiongenre. Captain Kirk of Picard die hun bemanning koeltjes opdragen om alle kracht naar de schilden om te leiden of de warpdrive klaar te maken. In Star Trek: Bridge Crew herbeleef je die momenten en kruip je samen met drie andere Trekkies in virtual reality om zelf de U.S.S. Aegis te besturen.

6. Landfall

Een RTS in VR? Laat maar doorkomen hoor! Ik ben persoonlijk niet de grootste fan van RTS games, maar ik moet toegeven dat ze veel spectaculairder worden in VR, omdat je er met je neus bovenop zit. In en uitzoomen doe jje letterlijk door je hoofd richting het speelveld te brengen en dat werkt geweldig. Er waren al wat kleine RTS probeersels beschikbaar, maar het lijkt er op dat Landfall de eerste uitgebreide RTS game wordt in VR, die echt de moeite waard wordt. Ik kan niet wachten om het te proberen, al is het alleen maar voor die first person view die je ook in de trailer voorbij ziet komen.

7. Guardian Arena

Gemaakt door de Australische developers van Purple Squid Games, biedt deze game een heel ander perspectief op VR shooters. In plaats van het first person perspectief, gebruikt deze game een zwevende camera. Het doel daarbij was om een snell game te maken zonder dat je de effecten van motion sickness ervaart… en dit is aardig gelukt, je kunt deze game moeiteloos voor langere tijd spelen.

8. Syren

Syren is een intens spannende survival game, waarin je je inzicht moet gebruiken om uit een doolhof te ontsnappen wat onder water ligt. Terwijl de dood overal op de loer ligt, moet jij een held spelen die door stealth technieken te gebruiken, puzzels op te lossen en er alles aan te doen om die vreemde wezens in het donker te vermijden.

Product was successfully added to your shopping cart.