Unbound virtual reality

0

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

© Shenzhen Dlodlo Technology Ltd

Wat is virtual reality?

Virtual Reality (VR) is het gebruiken van computer technologie om een gesimuleerde omgeving te creëren. Anders dan bij traditionele gebruikersinterfaces, plaatst VR de gebruiker binnenin een ervaring. In plaats van te kijken naar een scherm voor hen, zijn gebruikers deel ván en in staat om te interacteren mèt 3D werelden. Door zoveel mogelijk zintuigen te simuleren, zoals zicht, gehoor, aanraking en zelfs reuk, wordt de computer getransformeerd naar een toegangspoort tot deze kunstmatige wereld. De enige grenzen aan bijna-echte VR ervaringen zijn de beschikbaarheid van content en betaalbare computer kracht.

Wat is een Virtual Reality Bril?

Als je van gamen houdt, dan zul je Virtual Reality (VR) headsets fantastisch vinden. Een VR headset is een apparaat, zoiets als een duikbril, dat je op je hoofd kunt dragen en dat licht van buiten blokkeert waardoor je nog meer ín de virtuele wereld wordt opgenomen. Wanneer je dan om je heen kijkt verandert je uitzicht met jouw bewegingen. In plaats van je uitzicht besturen met een joystick, kun je nu je uitzicht besturen zoals je dat in het dagelijks leven ook doet, door je hoofd te bewegen en om je heen te kijken naar je omgeving.

Het gebruikt sensoren in en op de headset om je hoofdbewegingen te tracken, en sommige headsets tracken zelfs je oogbewegingen om je uitzicht altijd te laten kloppen met waar je naar toe kijkt.

Hoe kunnen Virtual Reality Brillen gebruikt worden?

Virtual Reality brillen, 3d brillen of headsets (hoe je ze ook wilt noemen) kunnen voor een heleboel redenen gebruikt worden. Sommige leraren hebben de Google Cardboard VR viewers gebruikt om hun studenten mee te nemen op excursies die anders onmogelijk waren geweest, zoals naar de diepten van de zee of zelfs naar de ruimte. Virtual Reality Brillen kunnen ook gebruikt worden om helemaal opgenomen te worden in een game wereld.

Populaire animatie shows zoals Sword Art Online and .hack zijn èchter geworden dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden nu Virtual Reality Headsets bestaan. De mogelijkheid om Virtual Reality Headsets te kopen heeft een wereld aan mogelijkheden geopend voor zowel de onderwijs wereld als de wereld van entertainment.

Wanneer je een video game speelt met een van deze 3d brillen, gebruik je nog steeds een controller de acties en bewegingen van je karakter te bepalen. De controller gebruik je dan als normaal, maar je wordt extra verbonden met het spel door de manier van kijken, het uitzicht is precies zoals je karakter in de game dat heeft.

Wat kunnen we verwachten van toekomstige VR Headsets?

Omdat Virtual Reality headsets zich continu doorontwikkelen, kunnen we verwachten dat dingen alleen nog maar beter zullen worden. Op dit moment worden headsets massaal gekocht door consumenten wereldwijd. Over een poos kunnen we vooral draadloze headsets verwachten, nog meer meeslepende graphics en real-life-achtige ervaringen voor de betere "top range" headsets.

Het gat tussen “goedkope” en “dure” headsets zal waarschijnlijk kleiner worden omdat de kosten verminderen en meer fabrikanten op de markt zullen gaan komen.

Product was successfully added to your shopping cart.