Unbound virtual reality

0

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Wat kun je met een VR bril?
© Microsoft

Wat is het verschil tussen Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality?

Kleine maar fundamentele verschillen tussen de Reality vormen

Virtual reality, Augmented Reality en Mixed reality zijn termen die erg op elkaar lijken, en wellicht erg verwarrend kunnen zijn. Hoewel ze vaak door elkaar worden gehaald, worden de technologieën ook daadwerkelijk door elkaar gebruikt. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen Augmented, Virtual en Mixed Reality. De grootste overeenkomst is dat ze onze perceptie van de omringende werkelijkheid veranderen. De mate waarin de wijzigingen van de werkelijkheid veranderen dat is het verschil tussen de drie Reality vormen.

Virtual Reality
© VR For Impact

Virtual Reality

Door middel van een Virtual Reality bril op je hoofd vervang je je hele wereldbeeld door een virtuele wereld. De Virtual Reality bril volgt jouw bewegingen en weerspiegelt die in de virtuele wereld. Een Virtual Reality bril kenmerkt zich door een beeldscherm voor je ogen. Of ingebouwd, of door middel van je mobiele telefoon die je in de bril schuift. De Oculus Rift, de Samsung Gear en Google Cardboard zijn allemaal voorbeelden van Virtual Reality brillen.

Augmented Reality
© Getty Images

Augmented Reality

De werkelijkheid aangevuld met virtuele objecten, dat is Augmented Reality. Augmented Reality verbetert in principe je huidige perceptie van de werkelijkheid, terwijl Virtual Reality de werkelijkheid vervangt. Zo te denken aan overlappende informatie op je gezichtsveld zoals scores, live video feeds van een sportevenement, weer updates of een snelheidsmeter. De bekendste Augmented Reality bril is de Google Glass.

Mixed Reality
© Microsoft

Mixed Reality

Mixed Reality integreert digitale objecten in jouw wereld waardoor het lijkt alsof ze er echt zijn. Het zit tussen Virtual Reality en Augmented Reality in. Fysieke en digitale objecten interacteren in real time met elkaar. Zo wordt er bijvoorbeeld een ruimteschip geprojecteerd op een muur waar ruimtewezens uitkomen die in de omgeving vliegen. Het bekendste voorbeeld is Microsoft's Hololens. Deze bril is enkel nog voor ontwikkelaars te koop.

Situatie

Virtual Reality

Augmented Reality

Mixed Reality

Vervangt het de echte wereld? Ja Nee Nee
Kan de gebruiker interacteren met de echte en virtuele wereld? Nee Ja Ja
Kan de echte en virtuele wereld met elkaar interacteren? Nee Nee Ja
Beweegt het mee met je gezichtsveld? Ja Ja Nee

Product was successfully added to your shopping cart.