Unbound virtual reality

Gekeurde webshop

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Installatie en bezorging van virtual reality

Uitleg over bezorging en installatie van virtual reality

Wil je dat wij de virtual reality apparatuur voor je komen installeren en gebruiksklaar maken? Dan kun je gebruik maken van onze installatie-service. Op deze pagina lees je wat van je onze installatie service mag verwachten.

Installatie van VR-apparatuur

Omdat het installeren van VR-apparatuur een nogal technisch proces kan zijn, helpen wij je daar graag mee. Als je voor onze installatie-service kiest, dan doen onze VR-specialisten het volgende voor je:

 • Bezorgen en uitpakken van de hardware;
 • Installeren van benodigde software (let op: wij installeren geen third-party software);
 • Controleren van alle VR-hardware;
 • Ophangen van de basisstations in de juiste hoek(en);
 • Testen en optimaliseren van het speelveld.

Tarieven

Voor kleine VR-installaties (< 3 set-ups) sturen wij doorgaans 1 VR-specialist om de installatie te komen uitvoeren. Voor set-ups met meer dan 3 VR-brillen, of ingewikkelde set-ups*, sturen wij 2 VR-specialisten. Het tarief van 1 VR-specialist is €95 per uur. Voor 1 set-up verwachten wij doorgaans 1,5-2 uur bezig te zijn, maar dit kan sterk variëren per locatie en omgeving.

De transportkosten die wij rekenen bedragen doorgaans €40 per afgereisd uur.

*Dit kan bijvoorbeeld een setup zijn in een bijzondere ruimte of met high-end hardware, zoals een backpack computer. Twijfel je over de set-up of met hoeveel VR-specialisten we moeten komen? Neem dan contact met ons op.

Randvoorwaarden

Voor een vlotte afwerking is het belangrijk om de VR-ruimte alvast voor te bereiden op de installatie. Zo zijn er een aantal punten waaraan de ruimte moet voldoen om compatibel te zijn met virtual reality:

 • Zorg voor een werkende internetconnectie (bekabeld is aanbevolen*);
 • Zorg voor voldoende stroompunten op locatie. Houdt er rekening mee dat (onder andere) de volgende apparaten stroom nodig hebben: computer, televisie-scherm, VR-headset en basisstations;
 • Houdt rekening met het ophangen van de basisstations. Wij nemen standaard een paar tripod statieven mee om de basisstations te kunnen testen, maar uiteindelijk moeten de basisstations zelf opgehangen worden;
 • Televisie-schermen dienen door/in eigen beheer opgehangen/geplaatst te worden;
 • Het aanmaken van Steam accounts dient in eigen beheer te gebeuren. Zie voor meer informatie de instructiepagina van Steam. Het is aan te raden dit vooraf aan de installatie te doen, zodat dit niet tijdens de installatie nog hoeft te gebeuren;
 • Tijdens de installatie dient er iemand aanwezig te zijn voor eventuele vragen of opmerkingen.

*Beschikt de locatie niet over een bekabelde internetconnectie? Meld dit dan tijdig bij ons! Dan zorgen wij er voor dat de computers compatibel zijn met WiFi.

Product was successfully added to your shopping cart.