Unbound virtual reality

Gekeurde webshop

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

VR Blogs

Het laatste nieuws en leukste weetjes over virtual reality, hardware en accessoires.

Lees in onze VR Blogs alles over Virtual Reality. Weet jij bijvoorbeeld hoe ze Virtual Reality in de sportwereld gebruiken? Of ben je op zoek naar een leuke (gratis) VR game om te spelen? Check dan snel onze blogs en ontdek alles over de wondere wereld van VR!

 • Diederik Hermsen 5 oktober 2020

  Standalone VR vs. PC VR: Wat zijn de verschillen?

  "Welke bril heb ik nodig?" is een veelgestelde vraag in VR-land. Maar deze vraag beantwoorden is nog niet zo makkelijk als je misschien zou denken. Ga je de VR-bril gebruiken om VR-games op te spelen, of wil je de bril bij groepen gaan inzetten om bijvoorbeeld 360 graden video’s te bekijken?

 • Diederik Hermsen 16 september 2020

  Reducept: wat is het en hoe kun je het toepassen?

  De VR-applicatie Reducept helpt tegen chronische pijnbestrijding. Door middel van het opzetten van een VR Headset ga je op reis in je eigen lichaam en schiet je met een ruimteschip op de knelpunten. Dit klinkt als een futuristisch sci-fi film, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit een degelijk effect heeft op hoe patiënten de pijn ervaren!

 • Diederik Hermsen 5 augustus 2020

  VR Marketing Toepassingen & Merk Beleving

  Virtual reality staat bij menig persoon bekend als “leuk speelgoed”, maar kan - en wordt, bijzonder goed ingezet voor unieke marketingcampagnes. Grote merken zoals onder andere Adidas, The North Face en Coca-Cola zijn allen bezig met de ludieke acties waarmee je met behulp van een virtual reality-bril een toffe beleving kunt ervaren.

 • Diederik Hermsen 5 augustus 2020

  Alternatieve VR Brillen Voor Oculus Go

  Facebook/Oculus heeft reeds aangekondigd niet meer door te gaan met productie (en vanaf 2021 ondersteuning) van de Oculus Go. Dit komt voor veel VR-gebruikers als een verrassing, omdat de Oculus Go een van de populairdere VR-brillen van het moment is.

 • Diederik Hermsen 2 augustus 2020

  Top 5 Gratis VR Apps Voor Smartphones

  Wil je voor het eerste virtual reality ervaren? Dan is een mobiele VR bril een leuke en relatief goedkope oplossing! Op een mobiele VR bril kun je leuke 360 graden videos afspelen waarbij je jezelf in de virtuele wereld waant. Je hebt slechts je eigen smartphone en een mobiele VR-bril nodig (al verkrijgbaar vanaf €19,95).

 • Diederik Hermsen 31 juli 2020

  HP Reverb G2 VR Support Voor Microsoft Flight Simulator

  Microsoft Flight Simulator wordt op dit moment gezien als de beste vliegsimulatie van dit moment. En vanaf dit najaar zal de simulator ook in virtual reality te beleven zijn!

 • Diederik Hermsen 15 juli 2020

  De VR Headset Vergelijking (+ Uitleg Over Verschillen)

  Er worden door fabrikanten steeds meer virtual reality brillen gemaakt. Maar welke bril is nou het beste? Om daar antwoord op te kunnen geven hebben wij een handige vergelijkingstabel gemaakt waarop alle belangrijke specificaties van de VR-brillen in een oogopslag te zien zijn.

 • Diederik Hermsen 9 juli 2020

  Top 10 Beste VR Multiplayer Games

  De afgelopen jaren heeft virtual reality aan populariteit gewonnen in een aantal industrieën, waaronder media, entertainment en toerisme. Naarmate VR aan populariteit heeft gewonnen, is het verder ontwikkeld om verbluffend meeslepende game-ervaringen te creëren.

 • Remco de Jong 30 juni 2020

  Toepassen Van VR In Het Onderwijs

  Onderwijs is de basis voor een bloeiende maatschappij, en kennisoverdracht is sinds het prille begin een topprioriteit voor samenlevingen. Men zoekt voortdurend naar manieren om kennisoverdracht gemakkelijker, sneller en effectiever te maken.

 • Diederik Hermsen 19 juni 2020

  VR Headset Op De Juiste Manier Afstellen

  Voor een goede speelervaring is het essentieel dat jouw headset goed op het gezicht en hoofd zit. Dit zorgt er niet alleen voor dat je voor een langere tijd kunt spelen, maar biedt in veel gevallen ook een scherper en aangenamer beeld.

 • Diederik Hermsen 18 juni 2020

  Top VR Game Aanbevelingen Voor VR Arcades

  Een virtual reality arcade is een toffe plek om de nieuwste VR-games te kunnen spelen en beleven. Maar wat maakt een virtual reality arcade anders dan het spelen van een virtual reality game thuis?

 • Diederik Hermsen 1 mei 2020

  De Leukste Virtuele Uitstapjes Tijdens Het Coronavirus

  Door het huidige corona-virus lijkt het er op dat reizen en vakanties voor veel mensen er even niet meer in zit. Gelukkig is het in virtual reality wel mogelijk om naar nieuwe plekken te gaan. En alles wat je hiervoor nodig hebt is een VR-bril en een internetconnectie. In dit artikel maken wij een selectie van de beste VR-reiservaringen zodat je zelfs tijdens de totale lockdown kan genieten van de mooiste plekken.

 • Diederik Hermsen 7 april 2020

  De Beste VR Headsets Van 2020

  Wat de beste VR-bril is hangt natuurlijk voor een groot deel af van je gaming set-up. Heb je een krachtige VR-PC? Dan is het slim om te kiezen voor een VR PC-headset. Maar op het moment dat je helemaal geen computer hebt, kun je misschien beter kiezen voor een standalone VR-bril, zoals de Oculus Quest.

 • Jesse Pieplenbosch 2 maart 2020

  Hoe gebruik je jouw virtual reality bril corona-proof?

  Juist in deze tijd is het extra belangrijk om goed te letten op de hygiënische handelingen die je uitvoert wanneer je met een virtual reality bril aan het spelen bent. Wij geven je daarom graag een aantal tips mee die ervoor zorgen dat je altijd een hygiënische oplossing kunt bieden voor het gebruik van jouw virtual reality headset!

 • Jesse Pieplenbosch 26 februari 2020

  Coronavirus: wanneer zijn de Valve Index, Oculus Quest en Oculus Rift S weer beschikbaar?

  Het Corona-virus blijft de gemoederen bezighouden. Inmiddels is de impact van het virus ook merkbaar in de tech-wereld. Productie is in China en andere delen van Azië in grote mate stil komen te liggen om de verspreiding van het virus in te perken. Gevolg is dat voorraden aan het opraken of dat al zijn. Wij krijgen veel vragen over de beschikbaarheid van met name de Valve Index, Oculus Quest en Oculus Rift S.

 • Diederik Hermsen 12 februari 2020

  Nieuwe HTC VIVE Cosmos-serie

  HTC VIVE heeft onlangs nieuwe ontwikkelingen rondom de HTC VIVE Cosmos aangekondigd. HTC lijkt daarmee volop in te zetten op de toekomst van de HTC VIVE Cosmos, en probeert voor iedere VR-gebruiker de ideale bril te creëeren. Hoe ze dat doen lees je hier.

 • Diederik Hermsen 18 januari 2020

  10 Vragen en oplossingen om VR op school te gebruiken

  Veel mensen denk bij virtual reality aan gaming. Maar er is zoveel meer te doen in de virtuele wereld dan alleen gamen! Virtual reality maakt het onder andere mogelijk om naar verschillende plekken te reizen, in een andere tijd te leven en bijzondere dingen van dichtbij te zien. En dat allemaal binnen het gemak van het klaslokaal.

 • Diederik Hermsen 15 januari 2020

  Voel virtual reality met bHaptics!

  Iedereen die de film 'Ready Player One' van Steven Spielberg heeft gezien droomt wel van een virtual reality pak waarmee je volledig wordt ondergedompeld in de virtuele wereld. Want hoe geweldig is het als je niet alleen maar de virtual reality ziet; maar ook voelt?! Met de haptische feedback pakken van bHaptics wordt dit werkelijkheid.

 • Diederik Hermsen 10 januari 2020

  Virtual reality geweren: de beste VR accessoire?

  Virtual reality kenmerkt zich door realisme. Jaren geleden, voordat virtual reality bekend was, droomden mensen er al van om meegenomen te worden in een videogame.

 • Diederik Hermsen 31 december 2019

  Welke Virtual Reality Brillen zijn er allemaal?

  Anno 2020 zijn er zo veel Virtual Reality-brillen op de markt, dat het wellicht lastig is om een bril te kiezen. In deze blog leggen wij daarom uit welke VR-brillen en op het moment verkrijgbaar zijn en wat de voor- en nadelen van deze brillen zijn.

 • Diederik Hermsen 19 december 2019

  Schoonmaak en onderhoud van een VR-bril

  Het schoonmaken en schoon houden van je VR headset zorgt er voor dat de bril & controllers langer meegaan. Maar hoe kun je nou het beste een VR-headset schoonmaken? En hoe zorg je er voor dat de controllers schoon blijven? In deze blog leggen we je alle ins-en-outs uit van het schoonmaken en onderhouden van jouw VR-headset!

 • Diederik Hermsen 11 november 2019

  Beste Games met Vive Tracker-ondersteuning

  Bij veel virtual reality games gebruik je alleen een VR-bril en de controllers. Wanneer je in de virtuele wereld ziet zie je vervolgens alleen je handen. En dit is eigenlijk zonde, want een groot deel van je lichaam ontbreekt dan. Door je lichaam toe te voegen wordt virtual reality ineens een heel stuk realistischer. Je kunt dit doen door een HTC Vive Tracker 2.0 toe te voegen aan je HTC Vive of Vive Pro-set. Maar let op, want niet alle games bieden ondersteuning voor full-body tracking.

 • Diederik Hermsen 11 november 2019

  Educatieve VR applicaties & games voor scholen

  Vandaag de dag is virtual reality toegankelijker dan ooit. Je hebt slechts een VR-bril nodig (al te krijgen v.a. €19,95) en kunt direct - vaak zelfs gratis - aan de slag gaan met het laten zien van educatieve Virtual Reality applicaties!

 • Diederik Hermsen 28 oktober 2019

  De Engste VR Horror Games Van 2019

  Virtual Reality games worden steeds beter en realistischer uitgewerkt. Door de hyperrealistische graphics is VR soms bijna niet meer van echt te onderscheiden. Dat realisme biedt natuurlijk de perfecte basis voor horror games! Want wat is er nou enger dan in een first-person VR omgeving achtervolgd te worden door horror-clowns...

 • Diederik Hermsen 30 september 2019

  Manieren Waarop Bedrijven VR Kunnen Inzetten

  Virtual Reality (VR) is ooit begonnen als een idee om jezelf in de gaming-wereld te verplaatsen. Het doel hiervan was dan ook om een zo immersief mogelijke ervaring na te bootsen, maar tegelijkertijd zoveel mogelijk fun te hebben tijdens het spelen. Inmiddels is de ontwikkeling van VR zo ver gekomen dat het ook veel verder gaat dan alleen gamen.

 • Diederik Hermsen 22 augustus 2019

  Pimax Op Bezoek Bij Unbound VR

  Pimax is een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in hardware- en softwareproducten van virtual reality. Pimax is op het moment één van de grootste VR-hardware producenten van de Chinese markt. In 2016 werd het eerste product, de Pimax 4K virtual reality-bril, uitgebracht, en werd het de eerste commercieel beschikbare 4K-bril...

 • Diederik Hermsen 9 september 2019

  VR Experience & Beleving Games

  Virtual Reality moet je beleven. En hoe doe je dat beter dan door een VR experience games te spelen? Een VR experience game is een spel waarbij niet zozeer een doel in het spel zelf zit, maar het doel is om het spel te beleven. Een bekend voorbeeld hiervan is Richie's Plank. Bij deze VR game stap je in een ligt en wordt je naar de bovenste verdieping van het een hoog gebouw gebracht.

 • Diederik Hermsen 9 september 2019

  VR Puzzel & Escape Room Games

  Live-Action Escape Rooms bieden een echte ervaring waarin je als speler probeert te ontsnappen uit een kamer met allerlei verborgen puzzels. Dit biedt een zeer leuke ervaring voor bijvoorbeeld teambuilding of feestjes, omdat je met je team gezamenlijk probeert te ontsnappen uit een kamer.

 • Diederik Hermsen 13 augustus 2019

  Voorbeelden van Virtual Reality in de Sport

  Het 'ouderwets' kijken van fysieke sport neemt af door het veranderende gedrag in jongere generaties. Vandaag de dag zijn er minder mensen die kijken naar een sportwedstrijd op televisie. In plaats daarvan gaan mensen naar websites als Facebook en Twitter om enkel de highlights te bekijken. Ook de groeiende populariteit van eSports zorgt voor een afname in interesse van fysieke sporten.

 • Diederik Hermsen 9 augustus 2019

  De Beste VR Accessoires voor HTC Vive in 2019

  Of je nou op zoek bent naar de beste virtual reality ervaring, of je jouw VR spullen gewoon goed wilt opbergen: met de talloze accessoires die er voor de HTC Vive te krijgen zijn zit er voor jou zeker iets tussen dat van toepassing kan zijn. Wij hebben enkele van onze favorieten producten voor je samengevat in deze handige blog.

 • Diederik Hermsen 4 augustus 2019

  Gratis VR Smartphone Apps & Games

  Virtual Reality wordt steeds toegankelijker. Je hebt echt geen extreme game computer of high-end VR bril nodig om virtuele reality te kunnen beleven. Een simpele VR bril en smartphone is vaak al voldoende om een leuke VR ervaring op te doen. In de App Store en Google Play Store zijn al een hoop games te vinden. In deze blog geven wij je graag een aantal tips om te starten in de mobiele VR wereld.

 • Diederik Hermsen 1 augustus 2019

  VR Tracking Uitgelegd (3 DoF vs. 6 DoF)

  Er zijn verschillende factoren die bepalen of een VR bril geschikt is voor jou of niet. Denk bijvoorbeeld aan de resolutie van de bril of het gezichtsveld. Maar ook de manier van tracking kan een VR bril onderscheiden. Sommige headsets kun je direct opzetten en begin je gelijk met spelen, terwijl je met andere headsets een ingewikkelde setup moet opzetten.

 • Diederik Hermsen 28 juli 2019

  De Beste Virtual Reality Headsets van 2019

  Er komen steeds meer VR headsets op de markt. HTC en Oculus blijven nieuwe headsets produceren, maar ook andere merken zoals HP en Valve stappen in de VR wereld. Gelukkig voor de gebruiker zijn er weinig VR headsets slecht, maar er zit wel degelijk kwaliteitsverschil in de headsets.

 • Diederik Hermsen 2 maart 2019

  VR Desktop Of Laptop Keuze

  Lees in deze blog alles over de keuze voor de juiste VR computer of laptop! Waar moet je op letten bij het kiezen van je nieuwe computer en wat is nou een goede videokaart? Dit en meer in deze blog.

 • Diederik Hermsen 21 juni 2019

  Nieuw bij Unbound VR: Complete VR Arena

  Virtual Reality is ‘booming business’. Maar wanneer je een VR-arcade wilt gaan opstarten, dan kom je erachter dat er een heleboel praktische problemen komen kijken bij het opzetten van een arcade. Met onze nieuwe service bieden wij als eerste in Nederland een all-in-one pakket aan...

 • Diederik Hermsen 12 juni 2019

  Starten Met Een VR Arcade

  Het opstarten van een virtual reality arcade is een droom voor veel ondernemers. Virtual reality lijkt ten slotte de toekomst van entertainment te hebben. Maar het zal je vast niet zijn ontgaan dat er ontzettend veel randvoorwaarden komen kijken bij het opstarten van een onderneming. In deze blog leggen wij daarom graag de hoofdpunten voor je uit waar een VR Arcade aan moet voldoen.

 • Diederik Hermsen 6 juni 2019

  Opzetten Van Een VR Ruimte

  Wil je een VR arcade gaan opstarten, een bedrijfsruimte vullen met VR of een volledig draadloze set-up gaan maken? In deze blog willen wij je graag op weg helpen om jouw ideale VR-ruimte in te richten. Want het inrichten van een VR-ruimte hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent!

 • Diederik Hermsen 7 mei 2019

  Nieuw bij Unbound VR: ICAROS Pro Fitness

  Wist je dat je met bepaalde VR-games maar liefst 10 tot 13 calorieën per minuut kunt verbranden?! Om VR pas écht te gebruiken als goede fitness-oefening kies je voor de Icaros Pro. Een speciaal ontwikkelde vliegmachine waarop je ligt. Door de spieren in je lichaam aan te spannen train...

 • Diederik Hermsen 14 april 2019

  De Beste WMR Headsets op een rij

  Bij Windows Mixed Reality (WMR) headsets krijg je een high-end beleving, voor een zachtere prijs. De tracking van een WMR-headset komt van binnenuit. Waar een Oculus Rift of HTC Vive een sensor of basisstations nodig heeft om de headset en controllers te volgen, kan een WMR-headset...

 • Diederik Hermsen 9 september 2019

  VR Actie & Avontuur Games

  VR spellen worden steeds beter en beter. Goed nieuws voor de VR gamers dus! De spellen worden grafisch niet alleen beter, maar ook de gameplay gaat met grote stappen vooruit. Om je op weg te helpen in het grote aanbod van VR spellen lichten wij in deze blog onze favoriete VR actie en avonturen games voor je uit!

 • Diederik Hermsen 9 maart 2019

  Nieuw bij Unbound VR: Draagbare VR-ready PC

  Gebruik een computer die je op je rug draagt! Met de Zotac VR GO 2.0 backpack-PC heb je alle snelheid en kracht die je gewend bent van een bekabelde VR-aansluiting, maar heb je de handigheid van een draadloze aansluiting! Ideaal om te gebruiken in arcades of wanneer je met free-roaming aan de gang gaat...

 • Diederik Hermsen 14 februari 2019

  Nieuw bij Unbound VR: Hypersuit Vliegsimulator

  Vlieg, duik en zweef… met de Hypersuit is het mogelijk! De Hypersuit is het eerste exoskelet die je een VR-ervaring geeft om nooit te vergeten! Jouw lichaam is de controller in de game! Of je nou gaat skydiven, motorrijden of gewoon lekker zweven.. met de Hypersuit kan het! Bij de Hypersuit worden standaard ventilatoren meegeleverd, die je tijdens het spelen in het gezicht blazen. Hierdoor wordt er een realistische vliegervaring nagebootst en krijg je echt het gevoel alsof je in de lucht zweeft!

 • Diederik Hermsen 6 februari 2019

  Wat is het verschil tussen AR, VR en MR

  Wat is het verschil tussen virtual reality, mixed reality en augmented reality? Lees het in onze VR Blog over virtual, mixed en augmented reality & toepassingen van de headsets.

 • Diederik Hermsen 21 januari 2019

  De Virtuix Omni VR Arena

  Een location-based entertainment systeem die vier spelers tegelijkertijd met Omni platforms kan laten spelen, aangedreven door Omniverse content. Een revolutionaire ontwikkeling op gebied van gaming! Denk aan de mogelijkheden die de VR ARENA biedt voor E-Sports; vier spelers die tegelijkertijd tegen - of met - elkaar in de VR ARENA staan, strijdend voor de winst! Hoe tof is dat?!

 • Diederik Hermsen 16 januari 2019

  Virtual Reality Headset Keuzehulp

  Op avontuur in de virtuele wereld. Een paar jaar geleden had dit nog als een beschrijving van een film geklonken, maar anno 2018 is dit inmiddels voor iedereen werkelijkheid geworden. Steeds meer bedrijven komen met geavanceerde VR-headsets die een ontzettend realistisch beeld geven van de wereld waarin je kan gaan rondlopen.

 • Diederik Hermsen 12 januari 2019

  Wat is Virtual Reality

  Virtual Reality (VR) is, zoals de naam al doet vermoeden, een virtuele wereld. Door middel van twee beeldschermen voor je ogen wordt er door VR-software een 3D-beeld geschept waardoor jij je waant in een digitale wereld. Maar anders dan bij een 'gewone' digitale wereld, verplaats je jezelf écht in de wereld. Je staat dus middenin de actie!

Product was successfully added to your shopping cart.